Friday, October 29, 2010

BESDAY PARTY WINA @ AFRINA...


Salam semua...

Entry kali ni nak citer psl besday party yg kitorang attend last weekend lepas, hari ahad - 24 October lepas..hehehe..baru nk citer kan? heee...

Besday party Afrina..bukan Fateen Afrina tau, tapi Nur Afrina Huwaidaa'...hee...yg si FA tu x tau la bile nk wat besday partynye..huhu...tunggu ek sayang...besday party ni diadakan di Mcdonald Bangi...huhuu...mekasih ye pada mamanye yg jemput kami ni...first time ni jumpe blogger...hehehe....mmg segan sgt nk dtg, tapi org da jemput...x elok menolak..lagipun, time tu x de hal....

Seronok la dtg sini, sbb nye dpt jumpe kawan baru..& yg penting dpt jumpe cik wina yg comel tu...baik je besday girl ni..dok mengusung belon je..si afrina saya tu pulak, dok terjerit² je..jerit suka...hehehe...

Okla..kite layan gamba je la ek..gamba ni de dari kamera sendiri & amik dari elin skit...(sory ek awk, kite copy skt gamba tu) da amik baru bgtau...huhuu...tapi, mmg best la party ni, meriah..org pun ramai yg dtg..jom kite layan gamba...:)


~ besday girl, kek, mama & walid wina ~


~ gamba sekitar majlis ~




~ bergamba dgn besday girl ~
~ fateen afrina & nur afrina huwaidaa' ~

Sampai sini je dulu..mekasih pada elin @ mama afrina kerana menjemput kami sefamily ye..tapi, gamba afrina berdua x de la..xpe..nxt time kite jumpe lagi ye...hepy besday wina, moge menjadi anak yg solehah & taat pada kedua ibu bapa..:)

Thursday, October 28, 2010

MARI KITA BERPANTUN...☺☺☺




Kepada : Muhamad Fairus

Dari mana datangnya sayang,
Dari mata turun ke hati,
Setahun 10 bulan tersimpul sayang,
Kasih tersemai tetap abadi,
I luv u sayang..



Hee..awal² da berpantun...cewah..hii..x de la korang, yg tu status kt fb aku arini..saje je reka pantun utk en suami...hari ni kan, 28.10, sebenarnye nk wish '1 thn 10 bulan' tu, tp nk wish dlm bentuk lain, tu yg wat pantun tu..hihiii...pantun tu pun dok pusing²...heee...pantun 5 kerat lagi..(eh, ade ke?)


Alhamdulillah...sekejap je da nk dekat 2 thn..moge semuanye baik² je dan kami akan terus berkasih sayang hingga akhir hayat..InsyaAllah..amin...bersama selamanya....

Tadi google² carik pantun, de jumpe banyak pantun, pantun kasih sayang...semalam da penat join contest kan, arini jom kita layan pantun pulak nak? heee


Dua tiga kucing berlari
Manakan sama si kucing belang
Dua tiga boleh kucari
Manakan sama abang seorang


Pucuk pauh delima batu
Anak sembilang ditapak tangan
Biar jauh beribu batu
Jauh di mata di hati jangan


Pasir putih di pinggir kali
Pekan menyabung ayam berlaga
Kasih tak boleh dijual beli
Bukannya benda buat berniaga

Mm..de bnyk lagi sebenarnya..tapi, yg atas tu selalu jugak kita dengar kan? hee..saje je la pun...orang dulu² ni time tgh dating nk bercakap pun berpantun-pantun kan? kreatif betul dorang ni..tu yang buat asyik terbayang-bayang je...:)

Ok la..smpi sini je dulu..nxt time kite bersyair, bersajak ke pulak ek...hihii..

Gamba kat atas tu, gamba pra wedding, lagi 4 hari cmtu la kitorang bakal disatukan..kire tgh hangat bercintan cintun la...plus berdebar²...tu jugak gamba time kurus...hehe..ok la..daa....

Wednesday, October 27, 2010

GAYA SI COMEL BERBAJU RAYA - CONTEST

Salam...nk join contest ni..


ni la gamba nye..






Nama : Fateen Afrina Binti Muhamad Fairus


Umur : 1 tahun 1 bulan


Contest ni anjuran :





Hadiah² sangat best..ditaja oleh :-


BabyRuffkins

eoeonline
Gin & Jacqie
Izzabakery
Mahanim
Myavenue888
MySuperkids
SecretBargains
sofeababywear
Tote Boutique
Tupperwareville
Weego Bottles
Victoria's Secret Heaven



SAYA NAK BEG ITU ~ GIVEAWAY!




DONE!!

KAMI 1ST GIVEAWAY





Salam..arini nk join giveaway...saje je..

Tarikh tutup :- 30 Oktober 2010...(sempat lagi kan? )

jom la join..mane tau rezeki kan? kalo nk join, g kt sini ye..

Kepada owner yg anjurkan giveaway ni, mekasih ye...

JOM UNDI - TOP 5 - CONTEST BERAYA BERSAMA SI MANJA

~ STICKY MODE ~ smpi 2710 ~

Salam...huhu...seronoknye..tadi pegi kt blog CikPuanMiera ni, tgk² nama ku tercalon sebagai Top 5 la...hihii..Alhamdulillah...kalo korang x caye, meh klik kt link ni...
http://cikpuanmiera.blogspot.com/2010/10/contest-beraya-bersama-si-manja-top-5.html

Ingat x dulu aku de join contest ni...kalo x ingat klik plak kt sini -
http://pelangisiang.blogspot.com/2010/10/contest-beraya-bersama-si-manja.html


Contest ni anjuran Cyrus Baby Shop ...jadinya bila da jadi top 5 ni, dikendaki buat entry khas dan suruh readers blog ni undi...sape yg tinggi undi bole la jadi pemenang berdasarkan jumlah komen...( bukan klik like cm kt facebook tu je tau, ni bagi komen..kalo like tu, kire suke² je..)

Jadinya, korang jomlah komen & vote kami ni....SEMINGGU je tau!! hehehee..tenkiu..tenkiu...sila komen kt entry ni ye...:)


Meh sini, nak ajar cmne nk komen....(saje nk refresh)


1. Korang pegi kt bawah entry - klik pelangi berkata-kata

2. Pastu korang tulis la pape kt situ - cam voted ke pe ke...

3. Lepas tu korang 'choose an identity' - mane² yg de blog tu, rasenya tau kot

4. Mane yg xde blog tu, boleh la choose 'anonymous'...korang bole la tinggal name korang kt ruang komen tu jugak...

5. ok, pastu klik 'publish your comment' - done...senang je kan?


Pada sesape yg da voted & komen tu mekasih la bebanyak ye...terima kasih daun keladi...:)


ni la gamba yg aku hantar aritu...



daa...ok...mekasih ye kekawan...:)

Tuesday, October 26, 2010

HAMPIR 2 TAHUN...☺☺☺


Salam semua...


Urm..baru nk update blog..tp, x tau nk citer pe sebenarnya...heee...tapi da de tajuk...jadinya, layan kan je la ek...


Mm..sebenarnya da hampir 2 thn da blog ni wujud...start berblog November 2008 smpi la skang...cm x caye je..eh, nape pulak citer psl blog ni kan?


Bukan pe, tadi dok boring², bace la balik entry lame-lame tu...cm x percaye je pulak diri sendiri yg taip entry tu..hahahaha...kelaka pun ade...


Tujuan utama nk berblog ni, saje je..nk share citer² gembira, sedih dan takde niat pun nk berlagak or tayang² cerita ke..saje untuk hepikan diri & sebagai kenangan pada masa akan dtg..huhuu..di samping dpt menambah kenalan...

Ckp pasal kenalan ni, dengan berblog ni, aku dpt kenal ngn org yg same besday ngn aku..huhuu..yg same tempat lahir lagi...huhuu..tp, smpi skang x berkesempatan nk jumpe..nnt² la ye rynn ..pastu bile da kawen & de anak ni, lagi la rajin update blog & blogwalking org lain punye blog, terjumpe pulak dgn blog yg mama nye de ank name afrina jugak...heee...& baru je ahad lepas g besday party die...(nnt cerita psl tu kt entry lain ek, sbb gamba x transfer lagi) - elin namenya...

Lagi satu, aku rase dengan blog ni kita dpt tau kisah kwn² rapat kite kan? yg berblog jugak la..nk berjumpe skng ni punye susah, jadinya dengan berblog la dpt bace kisah tu detail..hehehe...contoh kawan² uitm dulu...myza, atikah, leen, mas...kalo kt fb pulak, kite tau citer tapi x tau kisah detailnya...heee...tu yg bestnye blog ni...


Lagi satu, suke bace blog ni sebab bnyk info dpt dari org² yg berpengalaman ni, cm kak pnut, mummy sara kids, khayrany, mama kembar 3, ceeramoon & ramai lagi la..(sory ye mane x sebut tu, sbb x ingat sgt), tapi blog korang semua mmg best...:)

Mm..pe g ek? oh ye..ngn blog ni jugak bole tambah pendapatan tau..hee..cm skg ni, aku da de lagi satu blogshoppe..heee..kalo free, korang singgah tau...berbaloi²...klik je kt AFRINASHOPPE...baru tau apa yg dijual...hehehehe...


Dan semestinya ucapan terima kasih ku pada cikgu blogger ku, kak cokolat @ kak nurul, sebab suke bace blog die la, aku pun teringin nk wat blog jugak..hehehehe...(die pun da x aktif sgt berblog)...mm...


Mm..sebenarnye nk citer pasal pe la ni cik jujue oii? hahahaha...cm melalut pun ade kan? kalo rase korang de mase terluang, pegi la bace balik entry aku yg lelame tu...hee..entry daripada ank dara, da kawen, jadi mak buyung & jadi mama...hehehehe...


ok la..smpai sini je la dulu...terima kasih pada yg sudi singgah & bace blog yg x seberapa ni ye...eh, tapi kan korang, entry ni cm x best je bile x de gamba kan? heee...layan je la gamba bwh ni...:)



~ welcome to my blog ~ pelangi-pelangi kehidupanku ~


Friday, October 22, 2010

BRRRR...BRRRR...BRRRR....


Assalammualaikum....

Heee...saje nk share video si Afrina ni...first time nk upload video si kecik ni...:)

Die ni mmg terror tau kalo wat brrr....brrr....brrr....kire cm tengah naik moto la...hihiiii....

Lame tau die wat...semalam kire sempat la amik video die skt...so, jom layan...:)



video

Eh, pada yg da undi top 5 tu, mekasih ye...kalo de rezeki Afrina menang, adalah...heee...
Ok semua, selamat berhujung minggu....take care alwayz...:)


Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010 + GAMBAR SENYUM...☺☺☺


Assalammualaikum...

Hari ni x mo citer banyak² la..sebab semalam da melalut banyak² kan...heee...so, arini kita kasik senyum je la ek? bole? walaupun jiwa tgh kaco ke, & macam² la kan? hee...senyum je la ek...sebab senyum tu bole jadi penawar duka jugak...:)

Hari ni jugak, 20102010 ~ cik Fateen Afrina @ FA tu da masuk 1 tahun 1 bulan...Alhamdulillah...moge sihat² selalu ye sayang...jgn nakal² tau!! we ♥ u so much!!

Urm..tadi dok belek² gamba, terjumpe balik gamba² cik FA yg tersenyum² dari kecik smpi skang la..huhuu...so, kasik tepek la gamba tu....jom la layan...:) (kire cm smbung entry semalam la...heehehehe)


~ time ni baby lagi, dlm sebulan kot ~


~ time 2-3 bulan kot ~


~ 3 - 4 bulan kot- tembam kan time ni? ~


~ 5 bulan ~


~ 8- 9 bulan ~


~ 10 bulan ~



~ 1 thn ~


~ 1 thn~

ok..smpai sini je...layan je la gamba puteri kami tu ye...heee..
mekasih sbb sudi singgah...:)


Tuesday, October 19, 2010

SENYUM..SENYUM..ERK..MAAFKAN SAYA...☺☺








Assalammualaikum...

Senyum..senyum..hee..suke x lagu kt atas tu? best kan? nape pulak tetiba citer pasal senyum ni? hee..saje je..bile dengar lagu ni, rase cm nk senyum je..bukan susah pun nk senyum kan? itulah sebenarnya amalan yg paling senang kita buat, buat dengan seikhlas hati, terus dpt pahala..:)


Tapi, nak senyum pun kenela tgk keadaan & situasi jugak kan? jangan main senyum je pulak..kang de plak org ingat kite ni gilo..hihii...tapi, kadang² yg bole buat menyampah nk senyum tu, bile kita dok puas bagi senyuman paling manis kt orang tu, die bole wat muke yg masam yg amat sangat..apa lah salahnye kalo kite balas balik senyuman tu? bukan kene bayar pon kan? hihii...macam-macam kan? sabar je la....

Kadang-kadang tu, jadi budak kecit ni senang kan? org agah je, die da senyum....x kisah la time tu tgh lapar ke, tgh ngantuk ke...hee..cm si budak kecit ni la...


~ jom senyum mcm saye ~



~ senyuman seikhlas hati ~

Urm..da abis ke entry? lom lagi..tgk tajuk ade psl maaf pulak? heee..nape ek? xpe..senyum je lagi..bukan nk citer pe pun...selalu dengar citer psl org mintak maaf, tapi bukan seikhlas hati...mintak maaf sekadar melepas batuk di tangga...(eh, betul ke ni ek?)...bagi aku la kan, " kemaafan memang mudah dilafazkan, tapi biarlah dari hati yg betul-betul ikhlas...." huhu..bermadah² plak petang² ni...ni la masalah bile da lame x update blog ni...merepek² je pulak...hihii...

Urm...bukan ape, kalo betul kita nk mintak maaf kt orang, mestilah dengan hati yg betul² ikhlas, sebab keikhlasan tu yg penting...sbb selalu tgk org mintak maaf sbb terpaksa, walaupun mmg die yg salah...lepas tu, bole buat lagi benda yg sama, sebab x de keikhlasan kt situ...(huhu...paham ke x? heee)...sekadar mengingatkan dan peringatan utk diri sendiri jugak..& belajar dari kesilapan...kerna manusia mmg x sempurna & kerap melakukan kesilapan....

Urm...da bnyk sgt melalut tu...hihii...papepun, jom la kite layan lagu kt atas tu...sambil-sambil tu, jom senyum mcm kami ni....hehehehe...

~ mama + papa je yg senyum..hihii ~

ok..smpi sini je dulu....daaa...☺☺☺☺


~ video krdt to youtube ~

Monday, October 18, 2010

FIRAS HANDZALAH 1ST BIRTHDAY GIVEAWAY

Salam..

Hee..first time nk join giveaway..mane tau de rezeki kan?
Ok..ni de syarat²nye...

Syarat-syarat

1.Terbuka kepada semua pembaca blog hanaseman.blogspot.com

2. Jadi follower blog hanaseman.blogspot.com. Letakkan link blog ibu di side bar blog anda.

3. buat entry berkenaan GA Firas Handzalah 1st Birtday GA di blog masing-masing.
4. copy paste banner GA di atas dan letak dalam entry anda.

5. Tuliskan (atau apa saja) ucapan Selamat Hari Lahir/Happy Birthday buat anak ibu Firas Handzalah.

6. sila tinggalkan jejak di ruangan komen untuk entry ini. sertakan nama dan email serta link entry yang anda buat.

Tarikh tutup adalah pada 18 Oktober 2010 jam 6.24pm (betul2 genap setahun usia Firas)



ok, untuk besday boy ni..Firas Handzalah (name pun sedap ni), Selamat Hari Lahir sayang, moge menjadi anak yg soleh dan terus berbakti utk kedua ibu bapa mu..amin..jgn nakal² tau..:)..& jgn lupe cabut name auntie tau...:)

Dan, terima kasih utk tuan blog yg wat giveaway ni ye..hanaseman.blogspot.com.. sila jenguk entry ni ye..tq..(sempat lagi kan??) heee...

Wednesday, October 13, 2010

OH KEKANDA...ADINDA...♥♥♥


Assalammualaikum....

Hee..tajuk entry x boleh tahan kan? hihii...x de la...sebenarnye tu tajuk lagu tu..korang penah dengar x? huhuu...best kan? lagu ni sebenarnye utk citer 8 bulan kt TV3 tu...citer tu pon best...x penah tgk on time pun, tgk kt internet je....hehehehe...


okla..jom kite layan lagu ni...& ditujukan khas utk my darling, en hubby bucuk...luv u la dear!! ( da lame x de entry psl hubby kan? asyik citer psl budak kecik tu tu...heee....sory cayang!! )







Nyanyian Monoloque dan Atilia.


Urm...jom kite tgk lirik die pulak la...

P: Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
L: Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

P: Jadi Dinda mahu mengambil masa
L: Tapi Kanda mahu segera,
P: Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
L: Tapi Kanda mahu cahaya mata,
P: Dinda belum bersedia,
L: Kanda dah beria ria,
P: Jadi yg mana satu?
P &L: Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

L: Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
P: Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

P: Kanda kerja overtime, terlebih masa,
P: Itu yg Dinda harus berwaspada,
L : Ini semua demi masa depan keluarga,
P: Dengan Dinda atau sebaliknya?
L: Kanda kerja malam,
P: Dinda kerja siang,
L: Jadi bila nak bertemu?
P&L: Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

P: Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
L: Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
P&L: bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?
P: Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
L: Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
L: Kanda polar kutub Utara,
P: Dinda kutub Selatan
P+&L : komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
P&L: Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Walau kita sering dgn cara masing2,
P: Kanda yg Perdana,
L: Dinda yg Utama,
P: Kanda sgalaNya..
L: Dindalah Nyawa,
P&L: kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!


Rase cm best je bile dengar lagu ni..heee..cm comel je kan? ayat yg paling best & kire cm tips rumahtangge jugak la -

Komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka

Kanda sgalaNya..Dindalah Nyawa,
Kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!


~ ♥ u so much ~


Rasenye smpai sini je kot..heee...jumpe lagi nxt entry...☺☺☺


p/s -video krdt to youtube ~ lirik lagu krdt to nurizspace.blogspot

Tuesday, October 12, 2010

10.10.10 ???

Salam...


Alhamdulillah, masih lagi diberi nikmat olehNya untuk terus menikmati kehidupan ini...


Urm..tgk tajuk tu, msti ramai yg wat entry pasal date tu..dan aku pun x nk ketinggalan jugak...walaupun, hari tersebut biase² je...hiii


Dan semestinya ramai yg mengabadikan kenangan terindah sempena date cantek tu..& kebetulan jatuh pada hari Ahad...ramai yg pilih date ni untuk bertunang, berkahwin & macam² lagi..heee...seronok ek, tgk angkasawan negara tu kawen aritu..hii..cantek & nampak berseri-seri je pengantin + hepy sangat...:)...selamat pengantin baru ye..moge kekal hingga hujung nyawa...


X kurang jugak berita² sedih yg jadik ...Sgt takut & seram tgk berita & gambar² kemalangan ngeri di KKM224 pada 101010...sangat² ngeri...mmg betul² tragedi oktober......Nauzubillahiminzalik...mintak dijauhkan...takziah & Alfatihahuntuk semua yg terlibat...moge semua yg terlibat dgn kemalangan ni, dikuatkan semangat & terus tabah....mungkin ada hikmah di atas semua yg berlaku ni....


Urm...rasenye smpi sini je la kot..lepas bace kisah² kemalangan tu, terus x tau nk citer ape..huhuu....rase sedih & terkejut tgk kemalangan ngeri ni...Alfatihah untuk semua arwah²...Dan bende ni hope dapat dijadikan peringatan untuk kita semua, termasuk diri sendiri agar selalu berhati² di jalan raya..Moga Allah lindungi kita semua...aminnnn....InsyaAllah..




~ pic kt to google ~ ingat² selalu ~

Friday, October 8, 2010

BERAKHIRNYA SYAWAL...☺☺☺☺


Assalammualaikum....

Akhirnya bulan Syawal tibe juga ke penghujungnye....huhuuu...abeh da raye...tunggu thn depan pulak raye...hehehe...

Pagi tadi dengar radio hot fm, dorang buat konti terbuka...cm open house le tu..cm best la sbb dpt dengar lagu raye gak td...hihii...kiranye tunggu thn dpn la baru dpt dengar balik...lagu raye ni best sangat dengar time² nk dekat raye tu...rase syahdu sgt...tp, bile time raye, rase cm xde feel pulak dengor kan? huhuu...korang pulak cmne?

Mm..pepun, bersyukur sbb dapat meraikan aldilfitri kali ni bersama² keluarga, saudara mara & sahabat handai...huhuhuu....seronok....tambah seronok bersama si kecik tu..:)

ok la...hujung minggu ni plak de date best tu...101010...huhuuu..syioknye date ni...lagi syok kalo de baby baru lahir date ni kan? mesti ic die cantek nnt...hihii...& rasenye bnyk jugakla kenduri kawen ahad ni..sbb ramai yg nk abadikan kenangan indah date tu...so, pade yg nk berkahwin tu, selamat pengantin baru la ye....☺☺☺☺..

mm...nk citer pe g ek? cm da x de idea je...tapi tadi sebelum type macam bnyk je benda nk citer...huhuhu...urmm...kite cite psl Fateen Afrina nak?


~ erk...mama citer psl saye ke? huhuuu, malu la saye..~

hihiii....kite citer kisah die yg da setahun ni la ek? ok...let's read...:)


  • Afrina ni skg ni lom bole jalan sepenuhnye lagi..baru menapak 3 4 langkah je..kalo de org pegangkan, laju la die jalan...nk jalan sendiri, takot...huhuu...xpe la sayang, janji awk sihat..:)

  • Gigi baru tumbuh 4 batang...sekali 4 tu tumbuh...hihihii...& gigi die sgt tajam..selalu terkena bile time suap dia mamam..

  • Pandai da tunjuk bile nk pape, kadang² tengah mamai bgn tido tu, die tunjuk susu...hihii..gud girl

  • Suke tgk video kartun kt handphone papa die...smbil goyang² badan & montot

  • Sgt x reti duduk diam..bnyk sgt keje yg die nak buat...time tido je die diam...tido pun x lame...

  • Bile da siapkan die nk pegi jalan, die x bole tunggu lelame..nnt die ngamuk...tp, bile naik je kete, terus senyap...hihiii..suke ye sayang? ikot sape tu? hihiii

  • Pandai sangat kenal orang..bile da melekat ngn mama die ni, ngn org lain langsung x mo, ngn papa die pun die x nak..jadinya susah la mama die ni nk wat keje..huhuhuuu

  • Da x mo duduk dalam walker da..nk msk kan je, die da terjerit²...wawawawa

  • Suke mamam nasik, tapi kene blender lagi...huhuu...mama masak sedap ek cayang? hahaahaha

  • Perkataan yg die pandai sebut : pa pa(selalu sebut yg ni, huh..jeles tau mama) ma ma, bu ah, i kan, a ir, tan tik (cantik), ta cih (tima kasih)...pstu pe lagi nth...tu je yg mama ingat....huhuhu....aritu pegi ICT tgk lampu pun, die ckp bu ah...hihiii

  • Pandai salam org..tapi, tgk mood die la...hihihii

Rasenye tu je la kot yg mamanye ni ingat...huhuhuu...bnyk sgt la tu, smpi da x teringat...hihihiii...pape la pun sayang, mama papa sayang awk sesangat..jgn nakal sgt tau...Syukur Alhamdulillah di atas kurnianMu, Ya Allah...:)


Ok la...smpi sini je dulu...nxt time kite citer lagi ye...hihii..selamat berhujung minggu ye semua....

Wednesday, October 6, 2010

HARI NI BESDAY ABAH....☺☺☺☺


Salam semua...


Hari ni 6 Oktober kan? Hari ni besday abah saye...yg ke - 70 thn...

Alhamdulillah....Allah telah panjangkan umur Abah untuk kami terus merasai kasih sayang beliau...moga Abah terus dilindungi & diberkati olehNya, sihat² selalu & bahagia bersama² kami, anak -4 orang, menantu - 4 orang & cucu - 9 orang...dan bersama satu²nye isteri tercinta..emak kami la...Amin...

Kami sayang Abah...mmmuuaaahhhh...Terima kasih atas jasa & keringat Abah selama ni membesarkan kami semua...:)


Ni gamba kami sekeluarga time raye aritu..lengkapla..semua ada....

Bile tgk muke Abah, mmg le nmpak garang..mmg ramai yg takot...pe lagi dengar suara...hihii..tapi hati Abah sebenarnye lembut...muke je cmtu...

Semalam pulak besday kakak iparku - hepy besday ye kak ngah...moge tercapai segala yg dihajati ye...

Urm..tu je la kot entry arini....huhuu...nxt entry nnt kite citer lain ek...daaa...

Tuesday, October 5, 2010

CONTEST : BERAYA BERSAMA SI MANJA

Salam...

Hee..nk join contest lagi...saje je..mengisi masa lapang...

Tadi blogwalking, sekali terjumpe dengan contest ni...
Contest ni tutup 10.10.10 nnt, jadinya ada lagi la time nk join...☺☺☺
Jom tgk syarat² contest ni...:)

Syarat2 Contest :

mesti jadik cyrusbabyshop followers - DONE

link kan cyrusbabyshop kat belog uolls - DONE

mesti buat 1 entry kat blog korg menyatakan bahawa uolls join contest ni - DONE

upload pic terbaikkk antara anda dengan si manja berpakaian glamour raya.. 1 pic je ye =p make sure pic tu yang paling best la ye.. :) pic ni xkesahla samada uolls bedua je ngan si manja or bersama family skali.. kalo boley pic tu menunjukkan moment terindah antara uolls ngan si manja ketika menyambut syawal - DONE

ni la gamba kami di pagi raya 1 Syawal aritu...1st time la beraye bersame..mestila teruja kan? sbb balas dendam tahun lepas x beraye...hihii



xkesah la si manja tu anak korg ke, anak sedara korang ke. boley je

•pic yang paling menarik akan memenangi contest ni..

•pemenang contest hanya seorang saje ye.. harap maklum :D


Kepada
CikPuanMiera @ puan owner Cyrus Baby Shop, ni la entry utk contest tu...
kalo menang, tu la rezeki syawal utk anak syawal ni...hihiii..tenkiu...