Tuesday, March 3, 2009

WEEKEND LEPAS PUNYE CERITE...

Hello sume...


arini nak citer pasal weekend lps punye citer...tp entry kali xde gambo ler...mmg xde amik gambo pun...he...

mm..sabtu lepas kami g jejalan ler...mule² g temankan suami ku mencarik reket badminton...hehe..konon² nak bersukan le, nak bagi sihat ler...smbil² turunkan berat badan...carik kat area ampang point jerk...
pastu kitorang pegi ke tesco ampang...pegi temankan mak & abah amik brg dapor...tolong tolak troli le konon...tp aku tukang tengok jer le...x larat pon...g pon skang kan aku da de assistant? so, tugas sume serah kat die ler...kalo dulu, mmg aku yg tolak troli tuh...hehehe....

pastu, pas mkn, kitorang bergerak pulak g ke MBO, Galaxy Ampang...nk tengok wayang...punye le ramai org..walaupun da kol 10 pm mase tu..dan...kebnykkannye budak²...nk tgk cite Geng Upin Ipin le tu...& mmg tiket utk citer tu yg abis dulu...dasat tol...hehehe...
kitorang ni tengok cite The Punisher...best woo...da lame kuar baru nk g tengok...hehe...almaklumlah, skang ni tahap kesihatan aku kurang memuaskan...tu pon nasib baik dapat kuar & tgk wayang arini..kalo x, mmg melepet je la aku kat umah...hehehe...kesian kat bucuk cyg aku tuh...hehehe

pada keesokan harinye pulak, disebabkan kesihatan aku agak memuaskan, my hubby aku pon ajak le g KLCC...hehe...da lame pon x g..sebenarnye, die nak g sane sbb nak pegi bank...nk membayar segala hutang piutang...

pas da settle sume, g le window² shopping...& mesti nak masok kedai kasut, VINCCI...hehehe..de sale plak time tuh..org punye le ramai giler...de sandle yg berkenan, terus mintak size & try..bile da ok, pegi le ke kaunter...sebelom tu, cine tu tnye name aku, sbb nak tulis kat kotak tu...kotak tu nnt diletakkan kat kaunter...so, bile dah sampai turn, aku pon sebot le name aku yg sedap nih...AZURA...then da jumpe & bayar kitorang bla g jejalan kat kedai lain...pastu tergerak le kat hati nie, nak tengok betol ke x name aku die tulis kat kotak tu...tau pe yg die tulis??? name aku sudah jadi AJULA...hehehe...mmg dari dulu, kalo bagitau name aku kat cine, mesti diorang akan sebut name aku jadi cmtu...ingatkan sebot je cmtu, sekali tulis pon cmtu...hahaha...kelakar tol...sian le name aku....


so, bile da abis jejalan tu, bergerak plak ke JUSCO Maluri...suami aku nak jejalan tgk² baju katenye..tp xde pon yg die beli...just jejalan & cuci gambo kawen arituh...gamba tu nak di bagi kat akak² & abang aku...saje nak wat kenangan...pastu balik umah & membuat keje² sepatotnye & teros tido...penat woo....hehehe...

yg bestnye, aku bersyukur sangat sbb ari sabtu & ahad kali ni aku dpt menguatkan diri aku utk berjalan² menghabiskan mase bersama suami terchenta...aku x de la jadi mcm minggu lepas...alhamdulillah....

sory le sbb x smpat² lagi nak update entry pasal langkawi...hehehe.....sampai sini je dulu entry kali ni...daaaa..:))





4 comments:

-mYza- said...

'membuat keje2 yg sepatotnye'??? tu aku xbrape nk phm la... hahahaa

jujue said...

hahahaha...tu rahsie le ct...hahahaha

-mYza- said...

kasiktau la ajula...wakakakkaka... ajula???!!

jujue said...

aaiyaaa...mana bole maija ajula..itu lahsia utk org suda kawen saja maaa...hahahhaha