Tuesday, December 1, 2009

Fateen Afrina - 20.09.2009 - 1 Syawal 1430H

Salam semua..bertemu kembali..mm..kali ni, entry kali ni, aku nak story sikit pasal detik² kelahiran puteri kesayangan kami ni...ok..sila la bace....

19 September 2009
Arini last pose, sebab esoknye nak raye..jadinye aku & family² lain sibuk² la memasak rendang, ketupat, kuah kacang..aku pose cam biase, petang sebelum berbuka tu, aku & suami kuar pegi kedai & sempat singgah bazar ramadhan..last pose baru sempat nak pegi ngn cik abang aku ni...heee...lepas je berbuka pose, aku cakap ngn family aku sume, pasni da bole bersalin, sbb da dpt makan rendang & ketupat...hehehe...mungkin time tu de malaikat yg mengaminkan pe yg aku ckpkan tu..pstu, aku pegi toilet, aku tgk cm de kuar darah sikit..aku tnye la mak & akak² aku, dorang ckp kalo still kuar lagi teros la pegi hospital..mm..akhirnye dalam kol 11 pm lebih, aku pon pegi la hospital ditemani suami, akak & abg ipar aku...aku mmg x de sakit papepun & aku x de rase nk pegi pun...sebab aku nak raye esok...waaaaaa....sampai hospital, lepas doctor check, pintu rahim aku da bukak 2cm & aku x bole balik umah..kene tahan wad...waaaa....sedeynye...raye kat hospital....huhuhuuhu

20 September 2009
Esok paginya, pas bekfes dalam kol 10 am cmtu, nurse datang, suruh aku bersiap² ke labor room..time tu jugak die suruh bgtau husband & suruh tunggu kat luar..start da masok kat situ, macam² yg aku rase, takot, sedih, excited & sume de...bile da masok petang tu, aku da selalu rase sakit...huhuhuhu..dalam kol 5 baru la husband aku bole masok..time tu aku cm da x sedar, coz baru pas kene inject..pstu husband aku perasan yg jantong baby cm da x dengar & cpt² panggil nurse..& time tu jugak dorang suruh aku teran cpt² sbb jantung baby semakin lemah..time tu xde pe yg aku ingat lagi..cume nak selamatkan baby jer...& akhirnye, tepat jam 5.19 pm..alhamdulillah..lahirla seorang baby girl..mmg sejak dari mule peknen, smpaila lahir mmg kami x tau jantina nye..sbb setiap kali scan, mmg x nmpak...pepun...seribu kesyukuran yg x terhingga padaNya atas semua nikmat ini....

21 September 2009
Pagi² da bangun, nurse ckp arini da bole balik umah...wehooooo...syoknyer...da masok tengah hari tu, husband saye yg kini dikenali sebagai papa, abg & kakak ipar dtg, amik aku & baby...bole balik umah da...beshnyer...baby bole jumpe ngan atok & nenek & sepupu² yg lain...

Gitula kisahnye..mmg x sangke yg aku akan deliver hari raye..hehe..cpt 2 minggu..baby x sabar nk kuar..raye aritu, bukan setakat first time aku & husband beraye sebagai suami isteri..teros raye sebagai papa & mama...hehehe...


permata hati mama & papa


okla..smpai sini dulu entry kali ni...next time kite citer lagi psl fateen yek? hehehe

3 comments:

nurul@cokolat said...

congrats yer dek.
akak doakan semoga fateen menjadi anak yang solehah dan bijak nanti.

kuatkan semangat!!!!!! (u know, i know!)

nurul@cokolat said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jujue said...

kak nurul
- thanks ek kak..moge anak² kite same² menjadi yg terbaik utk kite..aminn..