Thursday, May 28, 2009

kene jawab tag ler...

mmm...arini aku nak try le jawab tag ni..first time ni nak jawab...tag ni dtgnye dari seorang ibu yg baik hati kasik aku homework ni...iaitu IBU LYNN...huahuahauahuahaua....ni jawapannnye kakak...sory ye lambat....


TAG PERTAMA


1) "5" nama timangan korunk.....
- jujue, zura, ucu, ajojo (myza je panggil aku cmni) & ayang...hehehe


2) "5" sifat/tabiat buruk.....
- tido x ingat dunia, makan bnyk, suke membebel...hehehe (ni sume yg terbaru..)


3) "5" makanan peberet......
- sume yg mak masak..uihhhh..sodap tol...


4) "5" subjek pelajaran paling suko....
- math, prinsip akaun, & subjek² berkaitan komputer..(pe nth name die..x ingat)


5) "5" benda wajib lam purse....
- IC, lesen, ATM, kad nikah (baru de 5 bulan) hehe & semestinye DUIT...lagi satu, kad LRT...


6) "5" topik yang biasa di bual bersama pasangan/teman....
- mm..kalo ngn teman, mcm² yg x puas ati ler..psl keje ke, bos ke...kalo ngn laki pulak, slalu borak minggu ni nk g jalan mane, tgk wayang citer pe..hehehe...paling best hujung @ awal bulan ler....hehehe


7) "5"perkara yang akan di buat hari ini....
- jap g lunch nk g jln TAR ngn kak cok, tgk² tudung...pastu beli makanan, makan kat opis..kalo bos bagi keje, wat le keje...kalo x, tgk tenet ler...pastu sharp kol 5.30 balik ler...hehehe..


8) "5" MANGSA TAG
-disebabkan arini da dpt gaji..makenye mood pun xde la rase nk tag sesape...hehe..sape nk wat, silakan la...hehehe


TAG KEDUA


Tag yg kedua berbunyi begini...

1st ly komer2 semua kena kopi menda alah nie kat korunk nya blog eak.... pas 2 kasi 5 pujian memujian fakta2 pasal aku...hihihihihi haaaaaaaaaa...pas 2 barula kasi 10 fakta @ hobi diri u ols.....



ok..mekacih ye kak..kite da copy da gambo tu..& skang kite nak memuji & bagi fakta pulak tuan yg bagi saye gambo itu...


1. beliau ialah seorang isteri dan ibu yg baik kepada tiga org anak yg comel² and kiut²..tmbh² ank yg kecik tu..si wak tong...ni ialah gamba anak² beliau...


2. beliau seorang yg baik hati kerana dulu semase bekerja beliau selalu bermurah ati menyediakan bnyk stok² makanan utk kami di saat² kelaparan..hehehe

3. beliau sgt la suke menyakat @ mengacau rakan² sekerjanye...

4. beliau sgt suke membace & mengumpul resipi² masakan..

5. beliau sgt pantang apabila mendengar perkataan "SALE"..hehehe...


mm..okla..sekian sahaje fakta utk beliau..skang ni saye akan menceritakan fakta pasal diri saye pulak...hehehe

1. nama penuh - Azura Ahmad

2. lahir pada - 25 Jun 1983 di HKL

3. seorang anak bongsu drpd 4 org adik beradik

4. baru 5 bulan menjadi isteri kepada suamiku, Muhamad Fairus

5. insyaAllah..akan menjadi mama lagi 4 bulan lebih...

6. masih tinggal di Ampang..di rumah emak & abah...hehehe..kate anak bongsu kan?

7. suke memanjekan diri sendiri..dgn sesape la..hahaha (de ke org yg nak manjekan aku?)

8. suke berkawan ngn sesape je..tp mule² mesti org akan ckp sombong...sbb muke masam kot...hehehe

9. mmm......pe g ek?...da xtau nk citer per da...hehehe...


cukup le tu ek kak lynn?...kasik layan le gambo ni....hehehe







3 comments:

rynn2506 said...

hai jujue,
kite ade baca details pasal diri awk..tertariknye kite bile nampak tmpt lahir pon same....dah la bday sama...tahun pon sama, skg preggie pon hampir sama harinye...ntah² mak² kite dulu katil sebelah² je kot...heheh..
kalo lah rezeki kite dpt lahirkan baby dlm perut ni pd tarikh yg sama...alangkah indahnya ciptaan Allah SWT......

jujue said...

to rynn
- hi rynn..mm..da rezeki kite jumpe kat dunia blog ni kan? dari dulu lagi mmg da lame carik org yg same besday..tup tup same pulak tpt lahir & same pulak preggy..hehe..mane tau, rezeki anak pulak same besday? hehe..doa²kan la ek..:)

-mYza- said...

wah.... RYNN..ade org pnaggil u ajojo x? klo ade...lagi la same :p