Wednesday, March 23, 2011

KENANGAN SEMASA TINGKATAN 5..☺☺☺


Assalammualaikum....


Alhmdulillah, arini da ari rabu..tinggal 2 hari je lagi kite koje kan? pstu da hujung minggu....heee..

Arini result SPM kuar kan? huhuhu....tahniah ye pada adek² yg berjaya..yg x berjaya tu, jgn putus asa...bnyk lagi peluang lain...jadikan kegagalan harini sebagai permulaan utk berjaya pada masa akan datang...chewah...berfalsafah pulak mama FA ni....heee

Sebenarnye on the way g opis pagi tadi, Hotfm de wat topic cm kt atas tu..cm menarik je...heee....terus teringat kenakalan mase dolu²...heee...nakal ke? wakakaka...x de la nakal sgt, ade la skt²....hiiiiii....

Seronok sangat bile time ingat waktu sekolah dulu....walaupun da tinggalkan zaman persekolahan dekat 11 tahun...ok la...jom layan cite aku ni...heee..dulu aku ni bersekolah menengah di salah sebuah sek agama kt Hulu Langat...sek agama tu..heee...name glamor sek tu adalah SAM10...dari form 1 smpi le ke form 5 aku kt situ...sekolah tu ade yg dok asrama & dok luar..aku ni umah jauh kan, so duduk asrama ler...tp, form 5 aku x dok asrama da..heee....nape? tu la kan, sbb baaaeeekkk sgt....heee..xde la...ade la skt hal yg aku wat dulu...tp, xde la terok sgt...cume suke 'fly' jerrr.....fly disini bermaksud - outing without permission...heee...so, nnt anak² mama jgn buat cmni ye...(utk FA & bakal adek²)....lagi pulak, aku nk amik tuisyen luar time form 5 nih...nk strugle le konon tuh...heee....


~ class form 5 aku dulu - 5 muslim - gmbar dari fb zira..cube teka mane aku?? hee ~

Eh, citer punye le panjang...x kan le dulu nakal sesorang kan? semestinye aku bernakalan² dengan best fren aku nih....ISZ...heee....(ingt x dulu aku de citer yg bestfren aku kawen selang sehari ngn aku? ni la die...hee)...kitorang ni kepale mmg da same ngam da kan? so, ape lagi...heee...sebenarnye dulu kitorang ber4...msk form 4, due org bestfren aku, Zaza & Shud nih tukar sekolah......huhuhu...tinggal kami berdue je la...xpelah....



~ ni la isz, geng 'nakal' + 'kembar' aku dulu..hee ~

Yang kekawan kami 2 org lagi tu, idak le kami terus lost contact...still jugak berhubung melalui surat...kitorang selalu berutus surat...aku & isz ni pulak mereply surat mereka bile time prep..kalo x siap, smbung pulak dlm bilik memalam time lampu bilik da tutop..gune le lampu koridor...heee...tu time form 4 le..sbb form 5 kan kitorang x dok asrama? pstu bile time coti sekolah, kitorang dok pakat jumpe le...tang aktiviti kt sekolah tu, aku ngn isz ni je la yg bnyk abiskan mase sesame...smpi bebudak sekolah tu ckp kitorang ni kembar...mane ade aku kt situ la ade isz, mane ade isz kt situ le ade aku...huhuhu

ok..berbalik pada tajuk di atas, kenangan time form 5 nih, ape ek? syok sbb dapat dok luar kot..x dok asrama...dapat dok umah...tp, time exam mmg kami dok asrama le..sbb tkt terlambat pulak nk attend exam kan? huhuhu...dok asrama time ni la best..bukan kitorang bace buku pon...dok lepak, bergamba je kejenye...heee....time gap nk exam paper last sekali tu, aku & isz ni siap koje lagi...kt JJ Maluri....heee...wakakaka...

Time belaja dulu pon same..selalu gak la ponteng kelas mane² yg x best...heee...cm time Prinsip Akaun...mmg x paham langsung le ape yg cikgu ajar...sbb kitorang mmg belaja time class tuisyen kt luar...huhuhuu....tapi, walaupun kitorang ni dok nakal² cmtu, result SPM ok la...semua lulus dan yg penting, kami due² ni dpt masuk U tau...wlupun x same U...Alhmdulillah...mekasih pade sume cikgu² yg mengajar kami dulu...dan maafkan kami atas kenakalan kami dulu ek...heeee..rindu kat cekgu² dulu...huhuhuu...eh, skg ni kami ni sume da ade keluarga sendiri...alhmdulillah...da jadi mama da pun...heee...mama vogue gitu...heee



~ wif isz n za, raye thn lepas..time ni dorang peknen no 2, aku je yg slim time nih..hihihi ~

~ kami dengan ank sulong masing²..time ni sume kecik² lagi...~

Tu la antara gamba² kami..ni kengkawan time sekolah ye...da citer pon time sekolah punye kan? tapi, gamba ngn shud xde...mmg ade jumpe, tapi asyik terlupe je nk amik gambo...huhu..sory ek shud...gambo time sekolah dulu mmg bnyk, tapi maleh nk scan....letak je la mane yg ade....

Huhu...smpi sini je la citer time sekolah dulu...terlalu bnyk kenangan manis + pahit yg dah kami kongsikan bersame²...terima kasih sahabat² kerna sentiase bersame dlm susah dan senang....moge ikatan persahabatan ni kekal buat selamenye....amin....biarpun jarang bertemu muka, alam maya ini mendekatkan kita...bole fb, chat & berblog...wlupun kalian jauh, tapi....memori indah bersama kalian tetap segar dlm ingatan....:)

p/s - huhuhu...rindu kt korang sebenarnye...last jumpe time korang dlm pantang aritu kan? bile le dpt jumpe lagi ni??

4 comments:

hot mama said...

ya...allah..best yer bila teringat semula kisah² kita masa sekolahkan...kalau nk imbas blk nk abis nk bercerita rasanya.....terima kasih zura sbb sudi jadi kwn zz...zz sgt menghargainya...walaupun kita berjauhan...tp tetap dlm ingatan...friendship forever....

ashra said...

alhamdulillah..kekal persahabatannya.hehe

bila crita kenangan sekolah..teringat crita dulu2kan.saya pun,sekolah asrama form1-5..

antara semua fasa kenangan,zaman sekolah plg terindah,kerana kenakalan kita kan..

mRs. JujUE said...

za - mmg best kan za? thanks jugak atas ikatan persahabatan ini...moge kekal buat selamanye..insyaallah..amin

ashra - ye ashra..mmg best kan? lagi best bile kite ade sedikit nakal time dulu²...heee

chekna @ mama ziyad said...

bestnya jumpa kawan2 lama.. mesti macam2 cerita keluar kan... untung skg ni ada ym,fb,blog kan..