Monday, November 24, 2008

KELETIHAN MELANDA....


Letih nya hari ni...argghhhh...malas sgt nak g koje...kalo la dpt ku jadikan opis ini sebagai bilik tido aku, alangkah bestnya....cam kucing ni...waa...da la kat opis ni sejuk...alangkah bestnya dapat selimut cmni....huhuhuhu...


Align Center



sebenarnye letih ni dtg melanda sebabnye semalam seharian dok travel dari KL ke MUAR...balik hari plak tu...drive pulak tukar² ngn tunangku itu...kalo dia sorang drive bole le aku dok lepak je kat sebelah..tapi, kesian plak kat dia kan?? so, sebagai seorang tunang yg solehah ini, aku tidakla menyeksa dia...untung tau u dpt tunang cam i ni tau?? hehe......



kitorang pegi ke sane, sbb menghadiri majlis perkahwinan tunang aku punye cousin...kenela pegi, sbb da nak dekat² kawen ni kan?? nnt esok² org x nak dtg majlis kita plak...mm...seronotla tengok pengantin lelaki tu kene TOL..sbb adat org muar ni mmg camtu...cite nya cmnila lebih kurang...tu pe yg aku tau le...kalo pengantin lelaki tu nak jumpe pengantin pempuan, die akan dikenakan tol dulu...& akan ramaila budak² kecik dok menunggu depan tangga & pintu...pengantin tu mmg kene siapkan bnyak la angpau-angpau untuk menyelamatkan diri...hehe...tu sume untuk memeriahkan majlis jerk...


dan yg paling penting, nak bagi pengantin lelaki tu betol² kene de duit yg cukup sebelom nak jage bini die...betol x myza?? sbb dulu pon aku penah ikot majlis kawen sepupu si myza ni...mcm tu jugak le..semalam time nengok cmtu, tunang aku ni da dok risau...mulela tnye aku...kat umah u nnt, xde kene TOL cmni kan?? hehe...tau takot ye awk!!!


naseb arini bos aku x bagi banyak sgt koje....kalo tak, mau aku dah melepet cam kucing kat bawah ni......





warrrrgggghhhhhh...nak balek umah sekarang...nak tidooooo...........



3 comments:

cokolat said...

gatal ehh jalan jauh2 berdua!!!! biasa tauu!!!!!

-mYza- said...

bkn adat Muar ajek...tp adat JOHOR.

hehehehe tol tu bkn la nk menyusahkn pihak lelaki tp sje nk meriahkn majlis.... bkn la nk suh letak RM50 dlm angpau tu... letak 50sen pon da ok...tp kene ade bnyk la.. hehhehe

wak. ko org johor so nnt umah jujuz aku nk wat tol kt pelamin. hhahahaa~

jujue said...

to cokolat
- biase le tu..akak gak yg ajar kan?? hehe..

to myza
- aku ckp adat muar sbb umah kawen yg aku pernah g tu sume kat area muar...hehe...aku da ckp ngn wak da, die ckp ko yg kene bagi tol kat kitorang...hahahaha